Alexander Salby spurter sig til en 3. plads på 3. etape af ZLM Tour

Riwal Cycling Team tog en 3. plads fredag i ZLM Tour, da Alexander Salby leverede en fremragende spurt blandt World- og PRO-Tour ryttere på en etape, hvor Hele Danmarks Cykelhold var i offensiven ad flere omgange.

Riwal Cycling Team tog en 3. plads fredag i ZLM Tour, da Alexander Salby leverede en fremragende spurt blandt World- og PRO-Tour ryttere på en etape, hvor Hele Danmarks Cykelhold var i offensiven ad flere omgange.

Allerede fra starten af ZLM Tour’s 3. etape var Riwal Cycling Team i offensiven. Svenske Jacob Eriksson kom afsted i en 6-mandsgruppe, der fik et forspring på cirka to minutter før de ramte etapens stigninger.

Desværre blev Jacob Eriksson påkørt af en følgebil fra et andet hold og mistede derved kontakt til udbruddet. Han var heldigvis i stand til at fortsætte, men måtte sætte sig i feltet. Feltet øgede også farten på stigningerne, hvilket splittede det op i flere grupper.

Det benyttede Lucas Eriksson til at sætte et angreb ind fra front, hvor han kørte op til de forreste i løbet. Og Lucas Eriksson kørte stærkt i fronten af løbet, hvor han drev fronttrioen fremad og fik skabt et hul på 1 minut til feltet.

I feltet satte World Tour-holdende sig dog sammen og stille og roligt kørte de forspringet ned, så da de kom ind på de sidste 10 kilometer, så var der kun 20 sekunder mellem dem.

Og på trods af en hård fight fra Lucas Eriksson, så blev det en samlet spurt. Her var Alexander Salby aktiv og forsøgte sin mulighed, og den unge danske leverede en fantastisk spurt, da han kom stærkt på de sidste 200 meter, og det var kun Olav Kooij og Jakub Mareczko, der var hurtige.

Riwal Cycling Team sikrede sig dermed en flot 3. plads på en etape, hvor Hele Danmarks Cykelhold igen var med til at præge løbet.

”Drengene gjorde et flot for arbejde for at holde mig i fronten. Jeg havde benene til at åbne tidligt og følte farten var til at køre med om sejren. Så nu er der to gode chancer mere, og intet at miste efter i dag. Jeg er superglad for mit podie,” siger Alexander Salby efter etapen, og sportsdirektør på Riwal Cycling Team Sebastian Andersen var også meget tilfreds med den imponerende spurt fra den unge dansker.

”Vi kunne se det på spurten i går, at han kommer med god fart, selv efter et hårdt løb. Og nu stod stjernerne rigtigt, og han fik chancen for at skabe sine egne resultater, så det er godt han tager tyren ved hornene og griber sin chance. Han laver et gennembrud på den store scene i dag, og hvis han ikke var blevet lukket til sidst, så kunne han have vundet,” siger Sebastian Andersen.

Lørdag venter der endnu en mulighed, da en flad etape på 199 kilometer venter.