Det rigtige fundament skal på plads

Denne artikel er en del af 2022 Magasinet for Riwal Cycling Team - læs det her:

Riwal Cycling Team arbejder fortsat med at skabe rammerne for et professionelt dansk cykelhold, men man vil ikke skære nogle hjørner og ile frem. Fokus ligger på at skabe et godt fundament for et langvarigt engagement.

Denne artikel er en del af 2022 Magasinet for Riwal Cycling Team - læs det her:

Riwal Cycling Team arbejder fortsat med at skabe rammerne for et professionelt dansk cykelhold, men man vil ikke skære nogle hjørner og ile frem. Fokus ligger på at skabe et godt fundament for et langvarigt engagement.

Ambitionerne på landevejen er store for Riwal Cycling Team, og det er de fortsat også i baglandet for Danmarks bedste cykelhold. Det er nemlig fortsat målet, at Riwal Cycling Team skal være et professionelt cykelhold, der kan køre med i cykelsportens største løb, og som danskerne kan heppe på hver weekend, når de tænder for at se cykelløb i tv’et.

På Riwal Cycling Team leder man dog ikke efter det hurtige fix, der kan gøre, at holdet træder et niveau op og igen får status som PRO-Team. Måden at gøre det på er vigtigere.

”Vi skal være et PRO-Team snarest muligt, men vigtigere er, at vi skal have partnere med, som har en flerårig kommittent. Det gør, at vi får den ro, der skal til for at etablere os. Derfor er det også vigtigt at måske vente et år, så vi er sikker på, at vi har det helt rigtige fundament på plads frem for at skynde os op som PRO-Team igen,” siger direktør på Riwal Cycling Team, Mogens Tveskov.

Da holdet i 2019 kørte sin første sæson som PRO-Team var det også med flerårige aftaler hos flere partnere, men Corona-pandemien var en uforudset forhindring, som holdet ikke var eller kunne have forberedt sig på. Derfor arbejder man videre med grundtankerne fra dengang og ikke mindst erfaringerne fra de to år som PRO-Team.

”Vi hopper ikke bare derop, det skal være et stabilt fundament helt vejen rundt, og der hjælper det, at vores set up er det samme som sidst. Samtidigt har vi lært meget af 2019 og 2020, som bliver vores fordel senere, når vi får mulighed for at tage skridtet op. Vi har erfaringen og know-how’en, vi skal bare have bygget fundamentet helt og bæredygtigt op først,” siger Mogens Tveskov.

Et hold for danskerne

For Danmark skal have et professionelt hold at holde med.

Det er en af de helt store motivationsfaktorer for fortsat at arbejde målsat mod at gøre Riwal Cycling Team til et PRO-Team. De mange strålende danske cykelryttere, talenter og en enorm cykelkultur afkræver, at Danmark også kan have et professionelt mandskab at holde med.

”Det er fordi, Danmark fortjener at have et cykelhold at heppe på, og som kan deltage i de største løb på det højeste niveau. Vi skal ikke bare heppe på et udenlandsk hold, fordi de har 2-3 danskere i deres trup. Det skal være sådan, at når vi danskerne sidder og ser et cykelløb, så skal vi have et dansk hold med en stamme af danskere, som vi kan holde med,” siger Mogens Tveskov,

Derfor er det også vigtigt for Riwal Cycling Team at vise, man gerne vil gå forrest for dansk cykling. Med sloganet ’Hele Danmarks Cykelhold’ vil man gerne favne den danske befolkning og vise, at man ikke blot er til for cykelfansene men for alle danskere.

”Vi forsøger at skabe et hold, som er interessant at følge. I løbene kører vi offensivt og som et hold, og udenfor løbene skal vi være et hold, som partnere gerne vil være en del af og som almindelige mennesker finder spændende og gerne vil støtte. Det er den position som hold, vi gerne vil opnå,” siger Mogens Tveskov.

Den 48-årige direktør, virksomhedsejer og cykelsportsfan går allerede meget op i sit holds præstationer på landevejen. Og tanken om at kunne træde op igen som PRO-Team er blot brænde på bålet for at få projektet til at lykkedes for Mogens Tveskov.

”Det er bare endnu sjovere at være på det niveau.”

Læs hele 2022 Magasinet for Riwal Cycling Team her: