Elmar Reinders vinder 5. etape

Elmar Reinders spurter sig til en etapesejr i Tour de Bretagne, efter en dag spækket med angreb.

Elmar Reinders spurter sig til en etapesejr i Tour de Bretagne, efter en dag spækket med angreb.

Som set på de foregående etaper, stoppede angrebsfesten ikke på dagens 5. etape af Tour de Bretagne. Allerede fra start, kæmpede 6 mand sig væk fra feltet, og lå i udbrud det meste af dagen.

Riwal Cycling Team var ikke med i udbruddet, der toppede med 4’50 minutters forspring til feltet. Men det var ikke nok til at holde hjem. Feltet indhentede med godt 35 kilometer til mål og her startede angrebsfesten for alvor på dagens 5. etape.

”Vi prøvede at få en gruppe i front og for at kontrollere feltet, men holdene var stærke. Vi vidste det ville være hårdt, men feltet holdt sammen, selvom nogle af holdene forsøgte at angribe,” fortæller etapevinderen Elmar Reinders.

For de sidste 30 kilometer var nemlig spækket med forsøg på at bryde fri fra det ellers stærke felt. Og alle blev hentet hjem. Midt i feltet sad rytterne fra Riwal Cycling Team og især Elmar Reinders gjorde sig klar til det sidste angreb på dagen.

Med 500 meter igen, sad Elmar Reinders i 7. position. Og med en hård og perfekt timet spurt, kunne han række hændernde i vejret som vinderen af dagens etape.

Christoffer Lisson ligger fortsat nummer 8 i klassementet.

Lørdag byder etapen på 162.1 km og strækker sig fra Plumergat til Camors.