Denne artikel er en del af 2022 Magasinet for Riwal Cycling Team - læs det her:
Tag initiativ, opsøg chancen og gå efter resultatet. Det er mentaliteten, som Riwal Cycling Team går ind til alle cykelløb med, for holdet vil hellere forsøge noget stort og fejle end at sidde og vente.
Denne artikel er en del af 2022 Magasinet for Riwal Cycling Team - læs det her:
Tag initiativ, opsøg chancen og gå efter resultatet. Det er mentaliteten, som Riwal Cycling Team går ind til alle cykelløb med, for holdet vil hellere forsøge noget stort og fejle end at sidde og vente.
Man misser alle de skud, man ikke tager.
Sådan er det også i cykling. Og selv hvis man ikke nødvendigvis er den stærkeste, så kan det ofte betale sig at tage initiativet og forsøge at skabe et cykelløb, så det passer til ens forudsætninger, og så det bliver kørt på ens præmisser.
Og det er med den tanke, at Riwal Cycling Team går ind til cykelløb. Løbet skal køres fra front, og mulighederne skal opsøges.
”Vi tænker, at hvis det fejler, så fejler det. Vi er ikke bange for at prøve noget, vi skal hellere gå stort og så tabe end slet ikke at vove noget. Vi rejser ud i verden for at køre cykelløb, og så er det også, det vi skal,” siger sportsdirektør på Riwal Cycling Team, Sebastian Andersen.
”Vi går ind til løb med en antagelse om, at vi skal lave et stort resultat. Vi har et offensivt mindset, og det er både, når vi kører løb i en høj kategori som PostNord Danmark Rundt og i en lavere kategori som Circuit des Ardennes. Vi skal tage ansvar, og når vi har muligheden for det, så kan vi også skabe de chancer, der passer os bedst,” siger han.
Vores præmisser
Et offensivt mindset betyder dog ikke, at Riwal Cycling Team bare kører med hovedet under armen, og at de orange ryttere angriber i højre og venstre for et godt ord. Man udser sig sine bedste muligheder, skaber dem, og når de er opstår, så udnytter man dem.
”Vi gennemanalyserer ruten og finder de nøglepunkter, der gør, at vi kan bringe hinanden bedst muligt i spil til at sidde i en finale. På den måde kommer vi frem til en konklusion om, hvordan vi bedst muligt udnytter hinandens kompetencer, og hvordan vi skal køre,” siger Sebastian Andersen, der både benytter sig af sin viden om cykelløbene og af rytternes erfaring for at skabe løbsplanen.
Og en veludført plan giver ikke kun gevinst i ét løb. Motivationen og selvtilliden bærer sig videre til de næste løb.
”Når vi kommer med et stærkt hold til et mindre løb, så skal vi diktere slagets gang. Det skal være på vores præmisser. Det kan vi tage med ind i de større løb, fordi vi har selvtilliden til at udfordre de store hold og turde køre løbet fra front,” siger han og forklarer, at det smitter af, når rytterne ser deres holdkammerater forrest i feltet – selv hvis de ser dem i fjernsynet fra sofaen af.
”Folk glæder sig til at køre cykelløb, når vi mødes, og man kan også mærke det på de ryttere, der følger med hjemmefra, at ’Wow, de andre var dominerende i det løb’. Det giver dem lyst til at gøre noget lignende,” siger Sebastian Andersen.
”Det gør, at hver gang vi stiller op, så er vi ivrige efter at vinde. Mentaliteten er, at vi gør det som hold, og så skaber det også resultater for alle.”