Jacob Eriksson imponerer på 1. etape af Tour of Norway

Riwal Cycling Team gjorde en flot figur på 1. etape af Tour of Norway med flere ryttere i finalen, og hvor Jacob Eriksson blev nummer 16.

Riwal Cycling Team gjorde en flot figur på 1. etape af Tour of Norway med flere ryttere i finalen, og hvor Jacob Eriksson blev nummer 16.

Riwal Cycling Team leverede en flot præstation på 1. etape af Tour of Norway. Særligt Jacob Eriksson imponerede med en 13. plads men også Mathias Bregnhøj og Lucas Eriksson sad med i finalen.

Tidligt på etapen fik fem ryttere hurtigt oparbejdet sig et forspring, der nåede op på omkring fem minutter til feltet, hvor Riwal Cycling Team sad. I feltet var det det World Tour-holdene, der satte tempo og forspringet svandt hen mod den afsluttende målstigning.

Og selvom udbruddet holdt godt stand, så var kampen forgæves, da feltet hentede dem på stigningen. I finalen leverede Riwal Cycling Team et flot stykke holdarbejde, da hele holdet arbejde sammen for at sidde forrest.

Den afsluttende stigning trak tænder ud, og de store angreb udeblev. Det var først på de sidste 300 meter at Remco Evenepoel accelerede og tog sejren med få sekunder til frontgruppen. I den gruppe sad Riwal Cycling Team's Jacob Eriksson, og den unge svensker kom i mål på 16. pladsen, mens hans holdkammerater Mathias Bregnhøj og Lucas Eriksson var ret efter. Begge sad med i frontgruppen i finalen, og kom begge i mål indenfor 1 minut af Evenepoel.

Og Riwal Cycling Team rytternes præstation var da også mere end godkendt hos sportsdirektør Sebastian Andersen.

"Der var modvind ind mod stigningen, og vi mistimede måske lige starten af bakken, men de kørte rigtigt godt, og det var svært for os at få mere ud af det i dag. Det var ikke en bakke, der passede os 100 procent, så det galt om at holde vores tre klatrere så godt til som muligt," forklarer han. Og etapen giver mod på mere de kommende dage.

"I dag giver store forhåbninger. Vi er rigtigt godt stillet, og med tre mand, der er så stærke, så har vi flere muligheder. Vi kommer til at køre noget rigtigt sjovt cykelløb," siger han.