Lucas Eriksson i offensiven og Martijn Budding 8’er på 4. etape af Tour of Norway

Riwal Cycling Team var synlige på store dele af 4. etape af Tour of Norway, da Lucas Eriksson igen var i angreb og Martijn Budding kørte en flot finale.

Riwal Cycling Team var synlige på store dele af 4. etape af Tour of Norway, da Lucas Eriksson igen var i angreb og Martijn Budding kørte en flot finale.

Fredag bød på Tour of Norway’s længste etape, da rytterne skulle ud på 233 kilometer, hvor det til slut var sprinterne, der skulle kæmpe om sejren, og hvor Marco Haller var hurtigst.

Det var dog Riwal Cycling Team’s Lucas Eriksson, der prægede store dele af den lange etape. Den stærke svensker angreb efter få kilometer af etapen, og sammen fem andre fik han etableret dagens udbrud, der kom til at præge hele etapen.

De fik hurtigt oparbejdet et forspring på lidt over to minutter, men længere elastik fik Lucas Eriksson og de fem andre dog ikke. Feltet holdt dem i meget kort snor og forspringet lå indtil 30 kilometer igen lige omkring de to minutter.

Her begyndte feltet at øge farten, og selvom Lucas Eriksson gravede dybt, så var det ikke muligt at holde det jagtende felt bag sig. Med XX kilometer til mål var alt samlet igen, og det blev derfor den forventede massespurt.

Her prøvede Riwal Cycling Team’s Martijn Budding at blande sig, og han leverede en stærk finale, hvor han sad med helt fremme, da der blev lagt pres på. På de sidste 500 meter blev han desværre lukket lidt inde i spurten, og kunne derfor se World Tour-rytterne afgøre løbet mellem sig, hvor Marco Haller var hurtigst. Martijn Budding leverede dog en stærk finale og blev bedste Riwal Cycling Team-rytter på en 8. plads.

I klassementet rykkede Mathias Bregnhøj som bedste Riwal Cycling Team-rytter én plads frem til en 19. plads.

Lørdag venter der 181 km fra Flekkefjord til Sandnes.

Foto: Mario Stiehl