Lucas Eriksson og Riwal Cycling Team genvinder Circuit des Ardennes

Riwal Cycling Team og Lucas Eriksson modstod angrebene på sidste etape af det franske løb Circuit des Ardennes, så Lucas Eriksson kunne tage sin 2. samlede sejr i træk.

Riwal Cycling Team og Lucas Eriksson modstod angrebene på sidste etape af det franske løb Circuit des Ardennes, så Lucas Eriksson kunne tage sin 2. samlede sejr i træk.

Riwal Cycling Team kom til det franske etapeløb Circuit des Ardennes som forsvarende vinder, og den favoritværdighed levede Hele Danmarks Cykelhold også op til, da Lucas Eriksson lørdag kunne tage den samlede sejr i løbet.

Riwal Cycling Team’s svenske rytter havde erobret førertrøjen på løbets 2. etape torsdag, og sammen med sine holdkammerater på Riwal Cycling Team forsvarede han den forbilledligt på 4. og sidste etape. Et udbrud kom afsted tidligt på etapen, men i feltet kontrollerede Riwal Cycling Team afstanden, så det aldrig blev farligt.

De nærmeste konkurrenter angreb dog flere gange fra feltet, men Riwal Cycling Team lod aldrig noget angreb udvikle sig, så det var til fare for Lucas Erikssons førertrøje. Udbruddet endte med at holde hjem med knap et minut til et decimeret felt, hvor Lucas Eriksson kunne juble over den samlede sejr, da han kørte over målstregen.

Sportsdirektør Sebastian Andersen roser hele holdet efter etapen, hvor Riwal Cycling Team fik afværget angreb fra alle kanter.

”De angreb os alle sammen, men Emil og Elmar laver et fantastisk stykke arbejde først på etapen, og så sidder Jacob og Mathias med Lucas i finalen. Mathias bliver desværre ramt af et styrt, og taber lidt tid, men han kæmper sig i mål, så vi også vinder holdkonkurrencen. Vi er superglade for sejren, det var et svært løb at vinde, hvor alle angreb os i dag, så derfor er vi meget tilfredse. Det var en flot holdsejr,” siger sportsdirektør Sebastian Andersen.

Riwal Cycling Team placerede også Jacob Eriksson og Mathias Bregnhøj på en samlet 7. og 8. plads samt vandt holdkonkurrencen. Den samlede sejr i Circuit des Ardennes var den 2. i træk for Lucas Eriksson og den 3. i træk for Riwal Cycling Team, da Alexander Kamp vandt i 2019.