Lucas Eriksson rykkede frem på sidste etape af Tour de Luxembourg

Riwal Cycling Team fik skubbet Lucas Eriksson opad i klassementet på sidste etape af Tour de Luxembourg og hentet nogle UCI-point med hjem fra det svære etapeløb.

Riwal Cycling Team fik skubbet Lucas Eriksson opad i klassementet på sidste etape af Tour de Luxembourg og hentet nogle UCI-point med hjem fra det svære etapeløb.

Riwal Cycling Team fik igen UCI-point med hjem, da Lucas Eriksson rykkede frem i klassementet på sidste etape af Tour de Luxembourg.

Den sidste etape blev præget af et 4-mandsudbrud, der efter en smule kamp kom afsted først på etapen. Men de blev aldrig farlige, da deres hul aldrig nåede over 3 minutter. I feltet kontrollerede World Tour-holdene, og derfor blev de forreste også hentet, da løbet ramte finaleomgangene.

Her var Riwal Cycling Team særdeles aktive i front, da holdet positionerede både Lucas Eriksson og Mathias Bregnhøj flot - og sidstnævnte forsøgte sig også med angreb, men det var en stakket frist, da feltet ikke lod nogen slippe væk.

Derved blev det en kamp mellem favoritterne, hvor Valentin Madouas igen viste sig stærkest, mens at Lucas Eriksson kom ind blot 10 sekunder senere på en 14. plads i en mindre gruppe.

Den svenske mester rykkede derfor op på en 22. plads i klassementet, og han kunne tage en håndfuld UCI-point med hjem fra Luxembourg.

Sportsdirektør Sebastian Andersen havde håbet, at der var chancer for at lave en større rokade i klassementet på sidste etape, men løbet forblev meget låst.

"Vi sad en hel dag og ville gerne lave noget ekstraordinært, men muligheden opstod ikke og løbet bliver blot afgjort på omgangene. Men drengene er gode, og de arbejder virkelig godt sammen. Samlet set, så fandt vi aldrig rigtigt vores moment i løbet, da det aldrig blev hårdt nok. Der blev aldrig kørt cykelløb hele dagen, men kun i finalen," forklarer Riwal Cycling Team's sportsdirektør.

"Vi er stadig ærgerlig over Mathias' styrt, og at han ramte enkeltstarten i regnvejr, men hvis og hvis. Lucas kører et rigtigt flot løb, og vi har virkelig haft en god uge. Vi har stadig en fantastisk holdånd, hvor vi støtter hinanden hele vejen, og det synes jeg viser, at vi virkelig har skabt noget særligt i løbet af sæsonen," siger han.

Tour de Luxembourg endte med en danskersejr, da Trek - Segafredos Mattias Skjelmose tog den samlede sejr.