Lucas Eriksson rykker frem i klassementet i Tour de Luxembourg

Riwal Cycling Team's svenske mester Lucas Eriksson rykkede frem i klassementet, da han sad med favoritgruppen hjem efter en flot kørt finale på 3. etape.

Riwal Cycling Team's svenske mester Lucas Eriksson rykkede frem i klassementet, da han sad med favoritgruppen hjem efter en flot kørt finale på 3. etape.

Riwal Cycling Team var igen med helt fremme på de sværeste dele af 3. etape af Tour de Luxembourg, da Lucas Eriksson viste, at han havde gode ben.

På løbets længste etape havde 9 ryttere revet sig løs fra start. Feltet var dog ikke opsat på, at de fik et for stort hul, og de ni kom aldrig over 3 minutter foran feltet, hvor World Tour-holdene kontrollerede. Riwal Cycling Team sad dog godt samlet og med foran og holdt sig til, da der kom flere mindre forceringer undervejs.

Med 17 kilometer til mål var det dog ovre for udbruddet, da løbet ramte to svære afsluttende stigninger. Riwal Cycling Team fik leveret både Mathias Bregnhøj og Lucas Eriksson helt oppe i front før procenterne gik opad. Her blev feltet for alvor tyndet ud, men Lucas Eriksson sad med over i den forreste del.

De to frontgrupper blev samlet på de sidste 5 flade kilometer, hvor det var new zealandske Aaron Gate, der snød sprinterne med et sent angreb. Lucas Eriksson kom med frontgruppen ind og rykke op i klassementet før en meget afgørende enkeltstart venter på 4. etape fredag.

Det var dog en ærgerlig dag for Mathias Bregnhøj, der også sad godt med, men styrtede på den sidste nedkørsel.

"Mathias styrter. Han er ok, men så røg den mand, vi kørte for i GC, det er bare ærgerligt for drengene havde arbejdet rigtigt godt sammen og kørt perfekt, så jeg tror, at han kunne være kørt i top 10 samlet," siger sportsdirektør Sebastian Andersen, som dog stadig har et kort i svenske Lucas Eriksson.

"Nu må Lucas gøre sit bedste, og se om han kan gøre en god figur. Sidste etape handler 100 % om ham nu," siger Sebastian Andersen.