Mathias Bregnhøj kæmpede for klassementet i udbruddet

Riwal Cycling Team var igen I offensiven i Tour of Norway, da Mathias Bregnhøj var med i et stort udbrud, der prægede meget af etapen.

Riwal Cycling Team var igen I offensiven i Tour of Norway, da Mathias Bregnhøj var med i et stort udbrud, der prægede meget af etapen.

Der var igen spændende cykelløb i Tour of Norway, da 5. etape bød på godt race, hvor Riwal Cycling Team igen spillede en hovedrolle.

Mathias Bregnhøj, der før etapen lå nummer 18 i klassementet, var nemlig i offensiven, da han samen med en stærk gruppe på 23 rytter rev sig løs på feltet. Længe blev forspringet holdt på omkring to minutter, men udbruddet svarede igen, og nåede helt op på knap fem minutters forspring, hvilket ville have sendt Mathias Bregnhøj højt op i klassementet.

Feltet var dog ikke færdige, og de satte farten op, så de langsomt men sikkert lukkede forspringet nede. Mathias Bregnhøj gjorde dog, hvad han kunne og forsøgte flere gange at animere udbruddet til at holde farten høj.

Da løbet kom ind på de afsluttende omgange, var det dog slut og med cirka 20 km til mål var udbruddet pånær en enkelt rytter hentet. På stigningen på finaleomgangene blev også han hentet af en favoritgruppe, der afgjorde etapen mellem sig, hvor Remco Evenepoel fra QuickStep-Alpha Vinyl vandt sin 3. etapesejr.

Riwal Cycling Team’s bedste rytter blev Jacob Eriksson, der kom ind på en 18. plads i det decimerede felt. I klassementet lykkedes det også Mathias Bregnhøj at avancere to pladser til nummer 16 før sidste etape.

”Vi havde lidt luret på, at der kom et udbrud afsted, og at vi skulle være med. Feltet virkede egentligt ret tilfreds med at have lidt kontrol, men så ombestemte de sig. Mathias fik vist farverne, men vi kørte løbet forfra og forsøgte at opsøge vores muligheder,” siger sportsdirektør Sebastian Andersen, der vil ud i front på sidste etape søndag også.

”Vi skal helt sikkert ud og forsøge udbruddet igen, og ellers så har vi også Martijn til spurten,” siger han.