Mathias Bregnhøj rykkede opad i klassementet på bjergetape

Der var både sidevind, bjerge og angreb på menuen for Riwal Cycling Team på 3. etape af Tour of Norway, hvor Mathias Bregnhøj rykkede opad i klassementet.

Der var både sidevind, bjerge og angreb på menuen for Riwal Cycling Team på 3. etape af Tour of Norway, hvor Mathias Bregnhøj rykkede opad i klassementet.

Det blev en dag for de store World Tour-stjerner, da Remco Evenepoel vandt sin 2. etapesejr i Tour of Norway, mens Mathias Bregnhøj blev bedste Riwal Cycling Team-rytter på en 19. plads.

Det blev endnu en hård dag i de norske fjelde for rytterne i Tour of Norway. Riwal Cycling Team var dog igen i offensiven fra start, da Lucas Eriksson sad med i et stærkt 8-mands udbrud. Forspringet kom op på 2 minutter, men aldrig meget mere, da en enkelt rytter var farlig i klassementet.

Samtidigt lagde feltet igen pres på, da terrænet opnåede sig op. Løbet blev splittet i stumper og stykker i sidevinden, og Lucas Eriksson og resten af udbruddet blev hurtigt opslugt af et hidsigt kørende felt. Før den afgørende stigning var 1. og 2. gruppe dog samlet igen, og i det decimerede felt sad både Mathias Bregnhøj og Martijn Budding.

På den afgørende stigning blev der kørt hårdt fra bunden og frontgruppen blev langsomt mindre og mindre. Mathias Bregnhøj kæmpede trodsigt, men da den tidligere Giro d’Italia-vinder Tao Geoghegan Hart angreb måtte han slippe gruppen. Han lettede dog aldrig trådet og kom i mål som nummer 19 4’17 efter vinderen Remco Evenepoel.

Han rykkeder derved op på en samlet 20. plads i klassementet efter tre meget svære etaper.

”Vi vidste, at der var sidevind, og får sat Lucas i et udbrud derude, men World Tour-holdene kører bare så stærkt! Mathias kæmper rigtigt flot til sidst, og han ligger 20’er samlet. Det var svært i dag, så det er ok,” siger sportsdirektør Sebastian Andersen.