Paquet og Morang er de sidste Luxembourgere til 2023-truppen

Som et resultat af fusionen mellem Leopard og Riwal, kan vi i dag offentlig-
gøre
tilføjelsen af de sidste to luxembourgere til 2023-holdet:
Tom Paquet og Mil Morang

Som et resultat af fusionen mellem Leopard og Riwal, kan vi i dag offentlig-
gøre
tilføjelsen af de sidste to luxembourgere til 2023-holdet:
Tom Paquet og Mil Morang

Tom Paquet er et velkendt ansigt, da han som stagiaire i 2021 var en del af Leopard Pro Cycling Team. Paquet har et ordentligt ”ryk” i sig, hvilket gør ham en særdeles farlig rytter i forskellige scenarier af et cykelløb. I år har luxembourgeren kørt sig til en flot syvende plads i Fleche du Sud, hvilket bekræfter hans evner, der kom flot til syne under 2021 U23 EM, hvor han kørte en flot 12. plads hjem efter et hårdt løb. Tidligere har han også været luxembourgsk mester i U19-rækkerne.

En rytter som vil få sin debut på UCI’s kontinentale niveau, er Mil Morang, da han er holdets 1. års senior og kommer direkte fra U19 årgangen. Den 18-årige er en rytter som ikke er bange for at angribe. Han har det bedst i det bakkede terræn og i hårde løb med korte stigninger. 2022 har været et forrygende år for luxembourgeren. Han blev ikke kun national mester, men har også kørt topplaceringer i hårde cykelløb gennem året. 3. i GP Bob Jungels, 6. i GP General Patton, 8. i GP Luxembourg og 6. i GC ved Ronde des Vallees efter at være blevet 2’er på sidste etape.

Foreløbige 2023-trup:
Loïc Bettendorff (LUX - 2001)
Mathias Bregnhøj (DK - 1995)
Colin Heiderscheid (LUX - 1998)
Oliver Knudsen (DK – 1999)
Mads Østergaard Kristensen (DK – 1998)
Mil Morang (LUX – 2004)
Tom Paquet (LUX – 2002)
Cedric Pries (LUX - 2000)
Kasper Viber Søgaard (DK - 2001)
Tim Torn Teutenberg (GER - 2002)
Nick van der Lijke (NL - 1991)
Emil Vinjebo (DK - 1994)
Mats Wenzel (LUX - 2002)

Tom Paquet: “Jeg glæder mig allerede til at køre for holdet i 2023. Når to af de bedste kontinentale teams i verden, slår sig sammen, så tror jeg virkelig på at det kun kan blive en succes. I år har jeg kørt en masse af de store franske løb, hvor jeg har lært meget, som jeg er sikker på, var med til at løfte mig som rytter. I 2023 håber jeg at vi kan kæmpe om sejren i mange tilfælde.”

Mil Morang: “I 2023 har jeg ikke rigtig nogle mål. Det bliver vigtigt for mig at lærer fra mine holdkammerater og hjælper med at kører resultaterne hjem. Jeg ser frem til at udvikle mig som rytter. På det her hold har jeg den bedste chance for at gøre det, da de tidligere har bevist erfaringen gennem andre ryttere.”

Sebastian Andersen, Sportsdirektør: “Tom Paquet har et kæmpe talent. I dette års Fleche du Sud gjorde Tom et kæmpe indtryk på mig, hvilket han også gjorde ved sidste års EM, hvilket var en særdeles hårdt løb. Der kunne du virkelig se hans potentiale.  Jeg ser frem til at arbejde med ham og få det bedste ud af hans performance. Mil har også et stort talent. Han kørte ret flot til VM i Australien i år, som konsoliderede en flot sæson for ham. I 2023 skal han lære en masse og så håber jeg hans potentiale roligt udfolder sig på sigt.”

Fotografer: Claudia Rey & Freddy Guerin