Riwal Cycling Team byder World Tour’en op til dans

Denne artikel er en del af 2022 Magasinet for Riwal Cycling Team - læs det her:

Hele Danmarks Cykelhold, Riwal Cycling Team, har lavet en historisk stærk start på 2022-sæsonen, og med stærke ryttere i alle terræner samt mod på mere, er der lagt op til at man fortsat kan se en orange rytter forrest i løbene.

Denne artikel er en del af 2022 Magasinet for Riwal Cycling Team - læs det her:

Hele Danmarks Cykelhold, Riwal Cycling Team, har lavet en historisk stærk start på 2022-sæsonen, og med stærke ryttere i alle terræner samt mod på mere, er der lagt op til at man fortsat kan se en orange rytter forrest i løbene.

Regnbuestriberne på ærmet symboliserer, at han har været verdensmester. Hans meritter som cykelrytter er længere end, de fleste tør drømme om, og når han stiller cyklen i garagen, så bliver han husket som en af de bedste nogensinde – og uslåelig på sine bedste dage.

”Skal I også køre Amstel Gold Race på søndag?” spørger han en af de orange ryttere fra Riwal Cycling Team efter, at de er kommet i mål sammen i Volta Limburg Classic.

”Det kan vi ikke. Vi er et kontinentalhold,” svarer Riwal Cycling Team’s danske rytter Mathias Bregnhøj.

”Det burde I. I er stærke nok.”

Philippe Gilbert havde i Volta Limburg Classic været vidne til den ene orange Riwal Cycling Team-rytter efter den anden i udbrud, i angreb og liggende forrest i feltet sammen med World- og PRO-Teams. Og det affødte både respekt og anerkendelse hos den belgiske cykelstjerne.

For sportsdirektør på Riwal Cycling Team, Sebastian Andersen, giver det også et fingerpeg om holdets styrke, når man både på resultatlisten og i løbet kan se, at Riwal Cycling Team er fremtrædende.

”Det er et skulderklap, når de store stjerner ser på os på den måde, og det giver mig troen på, at når vi rammer dagen med vores bedste hold, så kan vi køre op imod de bedste hold i verden,” siger han.

I 2022 kører Riwal Cycling Team som et kontinentalhold – cykelsportens 3. division – men niveauet på holdet, og ambitionerne er til mere. Og det afspejler holdet og resultatlisten også.

”Det er et hold med høj klasse og en god bredde. At vores niveau er så højt, som det har været indtil nu, kommer ikke som en overraskelse, men det er heller ikke noget, vi bare har forventet. Officielt er vi et kontinentalhold, men med det løbsprogram vi kører, og med de ryttere vi har, så er vi nok verdens bedste…,”

Sebastian Andersen tøver en smule, og de jyske rødder og en beskedenhed rammer ham.

”…Vi er et af verdens bedste kontinentalhold – men vi kører som et PRO-Team,” siger han.

”Vi kan byde World Tour’en op til dans, og i nogle af de løb vi har kørt, har vi kørt fra og sat ryttere, der har kørt Tour de France. Ja, vi er et mindre hold, men vi gør alt på den professionelle måde, og vi kan køre lige op med verdens bedste,” siger han.

Profiler i en enhed

Den foreløbige succes i 2022 for Riwal Cycling Team baserer sig ikke blot på enkelte ryttere, men at holdet har fået skabt et sammenhold, der giver lyst til at køre sig i tovene for sine holdkammerater.

”Det er ikke individualister, der tager afsted til cykelløb, men det er én stor enhed – hvad enten du er mekaniker eller cykelrytter. Vi arbejder sammen mod det samme mål, og vi sidder ved aftensmadsbordet og har det sjovt sammen - du kan tydeligt mærke, at det er sjovt at være afsted, for folk sidder og spiser aftensmad ret længe sammen,” fortæller Sebastian Andersen.

For samarbejdet holdet imellem er vigtigt for at præstere. Og det har hjulpet ryttere som Elmar Reinders, Lucas Eriksson og Mathias Bregnhøj til både at markere sig ude i Europa og endda tage flere sejre med hjem.

”De er en gave til os som hold. Elmar kunne godt være en stærk hjælperytter på et stort hold, men han nyder at være på et hold med et godt fællesskab og et setup, hvor han kan køre med om sejrene. Mathias Bregnhøj er kommet til fra et andet dansk hold og har virkeligt taget et skridt op. Han har kørt lige op med Lucas, som stadig går med en drøm om at være professionel, og de har alle niveauet til det,” siger Sebastian Andersen, der derudover blandt andet også har ryttere om Emil Vinjebo og Alexander Salby til rådighed, hvilket gør holdet til en udfordrer i alle slags cykelløb.

”Vi har allerede bevist, at vi kan begå os i ethvert terræn. Om det er flade hollænderløb med sidevind eller kuperede franske bjerge, så kan vi lave et resultat. Vi har også ryttere, der kan vinde i en spurt, så holdet har en utrolig bredde, og uanset hvilket løb vi kører, så stiller vi op med et konkurrencedygtigt hold,” siger han.

Riwal Cycling Team har også et af de bedste løbsprogrammer, hvor man oftest kæmper mod flere World- og PRO-Teams. Derfor kan man også se Hele Danmarks Cykelhold på skærmen i store løb som Tour of Norway, ZLM Tour, Luxembourg Rundt og selvfølgelig PostNord Danmark Rundt. Nogle løb betyder selvfølgelig mere end andre, men Riwal Cycling Team går ind til alle løb med det samme mindset, forklarer Sebastian Andersen.

”Der hvor vi rigtigt gerne vil præsentere, det er selvfølgelig i de danske løb og så også i de hollandske løb. Men vi er bare så ambitiøse, at vi også gerne vil vinde de andre løb, vi stiller op i. Vi stiller op for at køre cykelløb, og hver gang stiller vi op for at vinde,” siger han.

Riwal Cycling Team har i 2022 leveret en af de bedste sæsonstarter nogensinde for et dansk cykelhold på kontinentalniveau, hvor man på under tre måneder allerede havde hentet 7 UCI-sejre.

Læs hele 2022 Magasinet for Riwal Cycling Team her: