Riwal Cycling Team dyster mod World Tour’en i sæsonåbner

Danmarks bedste cykelhold, Riwal Cycling Team, skal kæmpe mod nogle af verdens bedste ryttere fra World Tour’en i holdets første løb i 2022 Tour des Alpes Maritimes et du Var.

Danmarks bedste cykelhold, Riwal Cycling Team, skal kæmpe mod nogle af verdens bedste ryttere fra World Tour’en i holdets første løb i 2022 Tour des Alpes Maritimes et du Var.

Riwal Cycling Team åbner fredag 2022-sæsonen i det 3-dags franske etapeløb Tour des Alpes Maritimes et du Var - også bedre kendt som Haut Var. Det traditionsrige løb har flere store navne på sin resultatliste, og igen i år er det et stærkt felt, der er til start på 1. etape.

Og for Danmarks bedste cykelhold, Riwal Cycling Team, er det også flere af verdens bedste hold og ryttere, der skal kæmpes mod, når startskuddet lyder, men det skræmmer ikke sportsdirektør på Riwal Cycling Team, Sebastian Andersen.

“Vi er et mindre hold sammenlignet med de World Tour-hold, der kommer til løbet, men vi har en helt anden gnist end dem. Vi skal ud at bevise, at vi er Danmarks bedste og mest professionelle cykelhold,” siger han.

Med blot tre etaper gælder det om ikke at være på bagkant, og derfor forventer han også, at Riwal Cycling Team kommer med et offensivt mind set, når mulighederne byder sig.

“Den 1. etape bliver måske lidt afventende, men de andre to bliver fuld gas fra kilometer 0. Så vi må se, hvordan 1. etape går og så prøver vi at finde på noget sjovt de næste par dage, for det er et cykelløb, der skal køres forfra. Og det er både måden, vi gerne vil køre på, og noget som vi har niveauet til. Jeg tror på, at Riwal og den orange farve kommer til at være i front,” siger Sebastian Andersen.

Han er dog også klar over, at det er en stor opgave, som rytterne starter sæsonen ud med. Men med en god træningslejr i benene, hvor der er blevet kørt stærkt, og hvor stemningen har været i top, så har rytterne selvtilliden i orden.

“Det er et svært cykelløb, hvor vi blandt andet skal ud at kæmpe mod Quintana og Mattias Skjelmose, så det bliver spændende at se, om Lucas kan køre op imod de to. Han er ambitiøs og sigter selv efter at køre i top-10.  Det er et stærkt felt, men jeg tror, at vi kommer til at være med der, hvor det er sjovt,” siger Sebastian Andersen.

Tour des Alpes Maritimes et du Var starter fredag, og der venter tre kuperede etaper, hvor den kendte stigning Col d’Eze blandt andet skal passeres flere gange.

Riwal Cycling Team til Tour des Alpes Maritimes et du Var:

Lucas Eriksson, Jacob Eriksson, Christoffer Lisson, Mathias Bregnhøj, Morten Nørtoft, Elmar Reinders & Martijn Budding.