Riwal Cycling Team og Leopard Pro Cycling slår kræfterne sammen

Med målet om at blive et af verdens bedste kontinentalhold og med ambitionen
om at vende tilbage til de professionelle rækker, lancerings et nyt dansk-luxembourgsk cykelprojekt.

Med målet om at blive et af verdens bedste kontinentalhold og med ambitionen
om at vende tilbage til de professionelle rækker, lancerings et nyt dansk-luxembourgsk cykelprojekt.

Samme mål, samme ambitioner og samme cykel-DNA. I jagten på fortsat at udvikle sig som hold har Riwal Cycling Team og Leopard Pro Cycling valgt at fusionere. Danmark og Luxembourg er begge traditionsrige cykelnationer, hvorfor sammenlægningen af de to velrenommerede hold forekommer naturlig.

”Vi er overbeviste om, at sammenlægningen af Riwal Cycling Team og Leopard Pro Cycling er det rigtige skridt for begge parter. Selvom begge kontinentalhold allerede arbejder i professionelle rammer, er jeg sikker på, at vi stadigvæk har en masse at lære fra hinanden. Med sammenlægningen kan vi effektivt arbejde fremad mod nye mål. Dette vil ikke kun have betydning for teamets staff, men – endnu vigtigere – også bidrage til udviklingen af talentfulde ryttere. Vi tæller dagene til vores første løb i 2023, hvor vi vil sætte vores præg fra start,” fortæller Mogens Tveskov, CEO, Riwal Cycling Team, mt@togt.dk.

Holdet vil bestå af en trup på 14 til 16 cykelryttere af topklasse. Teamet vil blive sammensat af et velovervejet miks af U23-ryttere samt mere erfarne ryttere. Det ligger som altid i teamets DNA at bidrage til udviklingen af talentfulde ryttere og støtte dem i deres videre færd i karrieren. Begge hold har en forbløffende historik med netop dette, hvor Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo), Andreas Kron (Lotto-Soudal), Alexander Kamp (Trek-Segafredo) og Mauro Schmid (Quick Step-Alpha Vinyl) blot er nogle af de ryttere, som de to hold har hjulpet på vej i deres karriere.

Holdet forbliver et internationalt funderet cykelhold bestående af primært danske og luxembourgske ryttere. Otte ryttere fra de to nuværende hold fortsætter på holdet:

Loïc Bettendorff (LUX - 2001)
Mathias Bregnhøj (DK - 1995)
Colin Heiderscheid (LUX - 1998)
Cedric Pries (LUX - 2000)
Kasper Viber Søgaard (DK - 2001)
Tim Torn Teutenberg (GER - 2002)
Emil Vinjebo (DK - 1994)
Mats Wenzel (LUX - 2002)

”Vi er utroligt glade for, at vi endelig kan løfte sløret for den fantastiske nyhed. Denne sammenlægning betyder, at vi kan støtte vores ryttere endnu bedre end før. Fusionen giver rigtig god mening for os, hvor stærke kræfter og ekspertise fra to hold med det samme DNA samles under ét. I de kommende uger vil vi fortsætte vores forberedelser frem mod vores første sæson som ét hold, hvor vi sigter efter at være blandt de bedste kontinentalhold i verden. Der er stadig meget, der skal gøres, men vi kan ikke vente til, at 2023-sæsonen skydes i gang,” fortæller Markus Zingen, Team Manager, Leopard-Pro Cycling, zingen@leopard.lu.

I de kommende uger vil flere ryttere blive annonceret.