Riwal Cycling Team vil vinde i danske klassikere

Med to klassikere på programmet i weekenden er Riwal Cycling Team klar til at vinde på hjemmebane til GP Herning og Fyen Rundt.

Med to klassikere på programmet i weekenden er Riwal Cycling Team klar til at vinde på hjemmebane til GP Herning og Fyen Rundt.

Riwal Cycling Team går en weekend på hjemmebane i møde til de danske klassikere, GP Herning og Fyen Rundt, og det glæder en Riwal Cycling Team's unge rytter, Kasper Søgaard, sig til.

”Det er fedt, fordi det er på hjemmebane. Det glæder jeg mig til. Det er to danske cykelløb. Jeg kører for et dansk hold. Folk kender os og hepper måske mere på os,” siger han.

Til både GP Herning og Fyen Rundt er ambitionerne de samme: at komme først over målstregen. Og det er selvom, at der venter Riwal Cycling Team to vidt forskellige løb.

”GP Herning er det danske Paris-Roubaix. Sværhedsgraden og uforudsigeligheden er det samme” siger Kasper Søgaard, og fortsætter.

Der er stor risiko for, at der kan ske noget. Både styrt og punkteringer. Man kører i en stor klump, og det betyder, at den mindste fejl kan gå ud over mange. Det er ekstra vigtigt at sidde fremme. Folk er mere nervøse, og når man er det, kan det godt gå galt," forklarer han.

Hans holdkammerat Alexander Salby er også klar til begge danske klassikere, og han er enig i, at placeringen i feltet er vigtigt - og især hvis vejret byder på regn.

Det kommer til at gøre GP Herning endnu mere uforudsigeligt, og det er endnu vigtigere at  sidde rigtigt, fordi der kommer til at være kaos nede bagved med folk, der skal i servicebilerne, bliver sat eller styrter.” siger han.

Selvom Alexander Salby har benene klar til at spurte i Herning, hvis muligheden byder sig, så er det dog til Fyen Rundt, at hans ambitioner er størst.

”Fyen Rundt ligger rigtig godt til mig. Det er et godt cykelområde og et af mine helt store personlige mål for at tage min første UCI-sejr og vinde en spurt på holdets hjemmebane.” siger han.

Selve ruten til Fyen Rundt husker Alexander Salby fra sidste år, og han ved, hvor han skal være opmærksom.

Løbets første del starter, når du rammer Golfbakken i Svanninge. Her gælder det om at holde sig fremme. Der kan det godt splitte sig i grupper. Kommer der en stor gruppe afsted, kan det godt påvirke løbet.” siger han.

GP Herning afholdes lørdag d. 21. maj og strækker sig over 179.80 km. Fyen Rundt køres søndag d. 22. maj og strækker sig over 189 km.

Begge løb kan følges direkte på TV2 Sport.

 

Riwal Cycling Team til GP Herning og Fyen Rundt:

Elmar Reinders, Martijn Budding, Alexander Salby, Morten Nørtoft, Søren Vosgerau & Kasper Søgaard